2011. január 30., vasárnap

Koporsószög és más drogok

Mindennapos kép amikor egy idős ember rosszaló pillantűást vet a buszmegállóban 'füstölő' emberre. Nem célszerű mindig gőzmozdonyt játszani. Dohányosok kontra antidohányosok. Rengeteg érv sorakozik mindegyik tábor mellett, hogy miért kell bagózni valamint, hogy miért is káros az egészségre. Mindenkinek megvan a joga eldönteni, hogy melyik táborba akar kerülni. Nincs jogunk ítélkezni senki felett. Viszont azt lássuk be, hogy a fiatalok és az egyetemisták többsége él ezzel a függőséggel.
Kereshetjük a függőség kialakulásának miértjét, de teljesen felesleges kutatni az okát. Fiatalok vagyunk, szóval mindent ráírathatunk a bolondság és meggondolatlanság számlájára. 

- Sörözés, beszélgetés közben a füstbe búrkolózva könnyebben szedem össze a gondolataimat. Két slukk között tudok gondolkozni a soron következő gondolatmenetemet. És véleményem szerint az sem egy utolsó szempont, hogy így könyebben elkerülhető a jól ismert "kínos csend" szituáció.

Szóval a cigarette egy jó ürügy arra, hogy elrejtsd a paraszt énedet. Zseniális ahogy az okosnak vélt emberek a közhelyekkel dobálóznak. És ez adja meg az alapot a további hülyeség létrejöttének. Mondhatni ez a hülyeség egyik alappillére. Mert vannak olyan emberek akiknek tudatmódosító szerekhez kell nyúlniuk, hogy  - még nagyobb - baromságot mondjanak. 
A "Szívsz?" kérdésre adott válaszok az egyetemi tanulmányok megkezdésekor a következők lehetnek, hogy: "Hülye vagy?!" és a "Köszi, de nekem még szükségem van az agyamra." De az idő múlásával sokan térnek rá a bűnös útra és már csak a mámoros füstbe búrkolózva filozofálnak. Mindenkinek megvannak a maga speciális élményei az alábbiakkal kapcsolatban. Én sem vagyok ártatlan, egy ma született bárány vagy Jézus második eljövetele, de tudni kell magunknak parancsolni és a vízet borrá változtatni. Vagy ha az utóbbi nem menne iagzán jól, akkor az is elég ha a bor fogyasztás közbeni vizet prédikálást a legmagasabb szintre fejlesztjük.

Vannak olyan dolgok amikre nemet kell mondanunk még akkor is ha pisztolyt tartanak a fejünkhöz. A magam részéről  mindent szívesen kipróbálnék, de a heroinnál és a néptáncnál  meghúznám azt a bizonyos vonalat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése