2011. január 15., szombat

A tábori élet

Az "új húsok" ahogy a sitten nevezik a frissen érkezett elítélteket, úgy a gólyák is liba sorban vonulnak a táborba, mint az életük utolsó helyszínére. Lelki fröccsöt it nem nagyon mérnek a helyi büfében, ellenben rengeteg mennyiségű jóság és szeretet burjánzik a seniorok ágyneműtartójában. Az önfeledt szórakozás keretei között minden nap megrendezett sugárba okádás az örökké tartó barátság legjobb alappillére. És akkor a szerelemről még nem is esett szó. Pedig nincs is annál romantikusabb amikor a tanga kikívánkozik a falatnyi szoknya fogságából.
De vajon mire emlékszünk majd pár év távlatából?  És ... most töröltem bele a lábam egy taknyos gólyába.
- Te figyelj! Hogy vagy te itt?
- Mi? Nem értem a kérdést, mert hányok basszameg.
- Remek. Majd ha végeztél ezzel a kis reggeli tornával így 15:00 magasságában, akkor figyelj majd rám egy perc erejéig légy szíves.
- Nem. Várj bazdmeg! Ez akkor most egy feladat?
- Hát fiam, a te szemszögedből nézve biztosan.
- Mi?
- Na mindegy. Szerinted milyenek itt az emberek, sikerült már valakivel életre szóló barátságot kötnöd?
- Phersze, hogy igen. Jók! Meg igazából itt minden nagyon fasza. Az épület is tetszik, de nem tudom, hogy hol lesznek majd az előadások bazdmeg. De ez meg hol a faszomba érdekel ugye. Jó volt a válasz? Kapok piát? Mert tudod bazmeg volt tegnap egy csaj aki annyira...Úristen mi volt. Te hallod?! Nem is emlékszek rá. De sikerült elbasznom minden pénzemet. Szóval ja. De tudod hogy van ez. Vagy nem? Szóval? Mi volt?
- Igazából semmi, de köszönöm szépen az iszonyatos szájszagoddal átitatott válaszodat.

Egy hétköznapi alkoholistának valahogy így pompázhat a mennyország, ahol maga az Isten méri a kevert pálinkát.

De térjünk csak vissza a  tábor mocsaras közegébe. Iszonyatos üvöltés vagy valami ahhoz hasonló rázza meg a nyugodt délutáni órát. A táborlakók már oda sem figyelnek az ilyenekre, mert ha valaki üvölt akkor mindenkinek üvöltenie kell. Teljesen mindegy, hogy nyert vagy vesztett a csapatod, hogy egy cimborádnak köszönsz éppen, vagy egy lánynak/srácnak mondod, hogy mennyire "szép a szemed" a lényeg abban van, hogy minél jobban kiereszd a hangod.

Arra azért nem árt figyelni kedves gólya, hogy majd ha kijönnek anyádék az állomásra, akkor ne az legyen az első mondatod amint beültél a kocsiba, hogy:

"NINCSEN HANGOTOK! NINCSENHANGOTOK!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése