2011. május 27., péntek

Vizsgaidőszak - Őrültek az egyetemen...

... és még azon is túl.

Sokan fejüket vesztve rohannak "A" pontból "B" pontba, egyik vizsgáról a másik vizsgára és így tovább. A nyár színei és illatai parlagon hevernek, amíg a fiatalok nem dobják le az egyetem nehéz láncait. Az alábbiak fényében a strand és a kocsmák terasza és a balatoni fröccsözők egy darabig még az időseké. De addig a stressz uralja az amúgy unalmas hétköznapokat. Feleslegesnek vélt rohanások a jegyzetekért; és az a temérdek mennyiségű pénz, amit fénymásolásra és nyomtatásra költ ilyenkor az ember. Mekkora pazarlása ez a természetnek. A hülye diákok kedvéért vágjanak ki annyi fát. Vagy azt a pénzt fordíthatnánk inkább alkoholra, vagy ha úgy jobban tetszik: az agyunk elpusztítására annak érdekében, hogy minél hamarabb eltávozzunk az élők soraiból, ezzel is teret engedve a jövő, zseniálisabb nemzedékének. Mint egy szép nagy szekta.

Nem csak a diákok idegesek a vizsgák miatt. A tanároknak is rengeteg dolgozatot kell kijavítaniuk, viszonylag rövid idő alatt. Ez persze az ő érdekük is, hisz minél hamarabb elkészülnek a javítással, a diákok is annál hamarabb a jegyeik utáni tudakozást.

Ezért lenne jobb a szóbeli vizsgáztatás. De akkor hogyan tudnának puskázni a "becsületes" diákok. Hogyan lenne ennyi diplomás az országban és hogy érne ekkora szintet Hazánkban a túlképzettség?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése